Служители на Община Разград заедно с представители на Дирекция Социално

...
Служители на Община Разград заедно с представители на Дирекция Социално
Коментари Харесай

Община Разград осигури подслон на бездомник и на семейство без жилище с две малки деца

Служители на Община Разград дружно с представители на Дирекция „ Социално подкрепяне “-Разград оказаха подпомагане в два случая на останали без дом хора, оповестиха от пресцентъра на Общината.

По случая с 48-годишния Георги Георгиев локалната администрация се самосезира от изявления в обществените мрежи, насочващи към публикация в уеб страницата www.e-razgrad.bg. Мъжът е останал без жилище след гибелта на майка си и през последните дни е видян да спи пред спортна зала „ Лудогорец “.
 Община Разград
Старши специалист в отдел „ Социални действия “ в Община Разград Кольо Колев и шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “-Разград Радостина Неделчева се срещнаха с Георги Георгиев и разискаха с него опцията от през днешния ден да бъде настанен в помещение в Дома за остарели хора, което се употребява в спешни обстановки, при които поражда незабавна потребност от обезпечаване на краткотраен заслон и поддръжка.

Заповедта за настаняване е подписана от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, тя е със период до 17 януари, след което съществува опция срокът да бъде продължен, само че в това време ще се търси опция за непрекъснато настаняване. -->
 Община Разград
В заповедта е включена и опция да се дава услугата „ Обществена столова “, належащо е още мъжът да се записва в Бюрото по труда, с цел да получава подкрепяне оттова, както и благоприятни условия за намиране на работа.

Вторият за деня случай на изпаднали в неволя хора бе на 34-годишния Станьо Христов, 41-годишната Гинка Янева и двете им деца - едногодишната Велена и тригодишната Албена.

Мъжът е с адресна регистрация в Разград, само че от години не живее тук, няма парцели в града, защото с майка си е живял в общинско жилище, което към този момент не съществува . Жената е от село в Добричко.

Семейството е живяло в разнообразни обитаеми места на страната, където са намирали за малко прехранване. В Разград са от 23 декември, приютили се за няколко дни у родственици, само че имат желание да се открият тук.

Докато мъжът си откри работа, още веднъж със заповед на кмета Бояджиев, дамата и двете деца ще бъдат настанени в обществената услуга „ Майка и бебе “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР