Служители на Община Кубрат спасиха малък щъркел в безпомощно състояние

...
Служители на Община Кубрат спасиха малък щъркел в безпомощно състояние
Коментари Харесай

В Кубрат спасиха щъркел в беда СНИМКИ

Служители на Община Кубрат избавиха дребен щъркел в безпомощно положение в село Точилари. За бедстващата птица бяха подадени сигнали, на които Общината реагира неотложно.

Енергетикът Ахмед Ебазеров на място открил още в събота, че доста млад щъркел от пролетното потомство на 2023 година е с впримчен крайник в сезал. При опит да се приближи до птицата, тя съумяла да излети, само че случката се повторила и в неделната заран на 30 юли, когато при завръщането си в гнездото нежното творение се оплело в жиците до гнездото със същото парче сезал и провиснало.

С помощта на автовишка щъркелът бил освободен.

При първичния оглед в базата на Оперативна програма " Чистота " и БКС в Кубрат беше открито, че птицата е с пострадвания по крилата и с допустима фрактура на единия крайник. Със съдействието на кмета Алкин Неби е осъществено незабавно превозване до Регионалната ревизия по околна среда и водите - Русе, която спомага за приемането на птицата за лекуване и възобновяване в Спасителен център за диви животни - Стара Загора, оповестиха от Община Кубрат.

Днес птицата ще бъде захранена и отделена в специфична клетка, след което ще бъде превозена до Спасителния център, като експертите в крайдунавския град показаха мнение, че щъркелът е с огромни шансове за цялостно излекуване и възобновяване.

Представителите на Регионална инспекция за опазване на околната среда благодариха за бързата реакция и подпомагане на Община Кубрат.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР