Служители на Община Чирпан са открили 14 сандъка с учебни

...
Служители на Община Чирпан са открили 14 сандъка с учебни
Коментари Харесай

Откраха 14 сандъка с гранати и противопехотни мини в подземие на сградата на Община Чирпан

Служители на Община Чирпан са разкрили 14 сандъка с образователни ръчни гранати и противопехотни мини в подземие на общинската постройка.

Това сподели пред публицисти кметът Ивайло Крачолов. Той уточни, че съгласно номерата на сандъците, боеприпасите са българско произвеждане от 1976 до 1980 година.

Той добави, че сандъците са открити при разчистване на подземия в постройката на администрацията, в пространства, в които не е имало достъп в последните няколко десетилетия.

" Тъй като ни следва огромен ремонт за енергийна успеваемост на постройката, би трябвало да има достъп на всички места за изпълнителите. Служители на Общината се натъкват на заключено помещение.

След като са стигнали до него, са го отворили и са открили съществуването на муниции ", описа Крачолов. Той уточни, че са открити и папки от времето на деяние на
Организация за подпомагане на защитата, която е функционирала преди 1989 година.

" В момента тече инспекция, която ще установи каква е повода да са тук. Партидните номера на сандъците отбелязват време на произвеждане 1980-1976 година. Ще се установи по партидни номера по кое време и по какъв начин са предадени и за какво са тук ", уточни той. 

Кметът изясни, че е известен незабавно и е действано по протокол. „ Уведомихме Районното полицейско ръководство, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и Областният шеф и Министерство на защитата “, съобщи Крачолов. Той изрече признателност към военното министерство, което е работило бързо.

„ Дойде профилирано поделение на Министерство на защитата, което к онстатира и разказа откритото “ , добави кметът. 

Припомня, че сигнал за открити муниции е подаден в 11:40 часа. Работещите в постройката на Община Чирпан бяха евакуирани . Администрацията възобнови работа в 16:00 часа. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР