Служители на областните дирекции на МВР в Пловдив, Стара Загора,

...
Служители на областните дирекции на МВР в Пловдив, Стара Загора,
Коментари Харесай

Полицаи от цяла България се учиха как да ползват лента с шипове, МВР купува спешно 1200 бройки

Служители на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и София участваха в образование за потребление на лента за наложително прекъсване на моторни транспортни средства в града под тепетата.

По предписание на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев такива опреснителни занятия ще се състоят в цялата страна, с цел да може лентата да бъде употребена, когато има потребност. Това сподели пред публицисти след проява с гонене на автомобил комисар Венелин Младенов, шеф на отдел " Охранителна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция ", представен от Българска телеграфна агенция.

Младенов заяви, че все още в Министерство на вътрешните работи има 759 налични такива ленти и следва да се закупят още 1200, които ще бъдат раздадени в цялата страна. Всяко районно ръководство ще има такива ленти, както и чиновниците, които са на автомагистрала " Тракия " и на контролно-пропусквателен пункт по нея, акцентира комисарят.

Извършен обир на бензиностанция и гонене на автомобила на " обвинените " бе сюжетът на демонстрацията. Единият от екипите разпъна лентата за наложително прекъсване. Автомобилът мина с към 80 км/час и по никакъв метод не наруши посоката си на придвижване. Правени са проби и при 120 км/час и той още веднъж остава в устойчиво положение, уточни старши комисар Васил Костадинов, шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

По думите му шиповете, които се забиват в гумите, се откъсват и евентуално това оказва стабилизиращ резултат. Лентата се съхранява в кутия и разгъването ѝ върху пътя става за секунди, добави Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР