Служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора са

...
Служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора са
Коментари Харесай

Откриха близо 70 кг марихуана в камион на АМ „Тракия“

Служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора са иззели 66 пакета марихуана с тегло към 70 кг от товарен автомобил на 210 километър на автомагистрала " Тракия ".
 Българска телеграфна агенция
Това заяви на брифинг в шефът на дирекцията ст. комисар Лазар Христов. На брифинга участва още окръжният прокурор Дичо Атанасов. Задържани са двама мъже - водачът на товарния автомобил на 52 години и негов сателит на 51 години.

" И двамата са български жители, като единият от тях е престъпно проявен.  Проверката на товарния автомобил е осъществена по сигнал на Главната дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) през вчерашния ден ", посочи комисар Христов.

Иззети са 66 вакумирани пакета със суха зелена тревиста маса с тегло към 70 кг, реагиращо на марихуана. Двамата са арестувани за период до 24 часа. Материалите са докладвани на дежурен прокурор към Окръжна прокуратура.
 Българска телеграфна агенция
Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи изрази благодарността си на своите сътрудници и на чиновниците на ГДБОП за положителната работа и съгласуваност и за бързата реакция и съответните дейности на терен.

Наблюдението на досъдебното произвеждане е неотложно поето от Окръжната прокуратура в Стара Загора, разяснява Дичо Атанасов. То е формирано по член 351 а, алинея 1 от Наказателен кодекс за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване.

На двете лица, които са обвинени, ще бъде предявено обвиняване в границите на днешния ден. Предвиденото от закона наказване е " отнемане от независимост " за период от две до осем години и санкция от пет до 20 хиляди лв..

През вчерашния ден е назначена физикохимическа експертиза , която в границите на днешния и утрешния ден ще откри точните килограми и централизация на дейното вещество и ще бъдат прецизирани обвиняванията, уточни Атанасов.

" В рамките на днешния ден ще бъде взета и предварителна мярка задържане за 72 часа с оглед взимане на непрекъсната мярка “задържане под стража ”, сподели още той.

" По смисъла си това е тежко съзнателно закононарушение, в процеса на следствие ще бъде преценено количеството и е допустимо да бъде повдигнато и по-тежко обвиняване за високорискови наркотични субстанции в огромни размери ", добави окръжният прокурор
 Българска телеграфна агенция
По думите му това " евентуално ще се случи, само че това е преценка на наблюдаващия прокурор ". " По делото ще бъдат разпитани очевидци и ще бъдат осъществени и други процесуално-следствени дейности. По случая ще се работи предпочитано и бързо ", увери той.

" На 19 март в Стара Загора е формирано още едно произвеждане за държане на опиати - към два-три кг марихуана и към 200 грама метаамфетамин ", уточни още Дичо Атанасов. И по този случай е назначена е и се изготвя експертиза. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР