Служители на Областна дирекция на МВР в Силистра откриха оранжерия

...
Служители на Областна дирекция на МВР в Силистра откриха оранжерия
Коментари Харесай

„Предприемачи“ в Силистренско направиха от кравеферма наркооранжерия


Служители на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра откриха оранжерия за развъждане на канабис в землището на село Срацимир, заяви пресцентърът на полицията. Специализираната полицейска интервенция е извършена във вторник под управлението на Окръжната прокуратура и е резултат на предварителна оперативна работа по инспекция на добита информация за произвеждане на наркотични субстанции в района.

В наркооранжерията, която била ситуирана в едноетажна тухлена сграда - някогашна кравеферма, криминалистите намерили 272 култивирани зрели растения от рода на конопа, засадени в саксии със особено обогатена почвена примес. Помещението било оборудвано с електронна система, поддържаща избрана мокрота, светлина и топлота и снабдено с уредба за капково напояване. В непосредственост били открити пластмасови туби с течни торове и препарати, употребявани в наркопроизводството.

В прилежащо помещение криминалистите намерили 9,45 кг суха листна маса канабис. Там били ситуирани и специфични стелажи за сушене на продукцията, няколко саксии с почва и защитно работно облекло със следи от канабис.

На този стадий на полицейското следствие по случая е обвинен 48-годишният С.П., който е с богато престъпно минало, в това число и с неоправдателни присъди. Той е арестуван за период от 24 часа, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР