Служители на Нексо са дарявали пари на ПП? Отговорът на

...
Служители на Нексо са дарявали пари на ПП? Отговорът на
Коментари Харесай

Журналист от „Капитал”: Служители на Nexo са дарявали пари на ПП

Служители на Нексо са дарявали пари на Политическа партия? Отговорът на този въпрос става явен от изявление на Йоан Запрянов от “Капитал ”:

„ Това е доста комплициран въпрос, тъй като е напълно допустимо и евентуално и елементарно доказуемо, че чиновници на Nexo са дарявали пари на „ Продължаваме промяната ”.  Друг въпрос е дали тези пари за били престъпни, тъй като не цялата  дейност на компанията е престъпна. Доста медии написаха, че става въпрос за пирамидна скица, само че тя не е такава. Единият въпрос е  дали тези пари са били мръсни и дали партиите- Политическа партия и ДБ  са знаели за тези дарения. И третият въпрос е  дали са ги дарявали редови чиновници, тъй като тава са едни хора, които взимат много високи заплати за междинното в България  и сходно на доста хора в IT бранша те подпечатат тези партии, които съставляват тях. В това единствено по себе си няма неприятно ”. Това съобщи в свое изявление пред TV 1 журналистът от “Капитал ” като по този метод оспорва изказванията на „ Продължаваме промяната ”, че не са получавали дарения от Nexo.

Припомняме, че  от самата Nexо потвърдиха, че са финансирали предизборни акции на  Демократична България, водени само от „ будна гражданска съвест “.

Преди година съпредседателят на Политическа партия и някогашни финансов министър Асен Василев пък признава за желанията си да вкара в България крипторазплащането. В изявление за „ Блумбърг “ той споделя, че се водят диалози с Българска народна банка и някои играчи в криптоиндустрията, с цел да се ревизират опциите и дали има смисъл да се подхващат следващи стъпки.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР