Служители на най-голямата компания в света по продажби на стоки

...
Служители на най-голямата компания в света по продажби на стоки
Коментари Харесай

Работници на Amazon излязоха на протест и ги уволниха

Служители на най-голямата компания в света по продажби на артикули в интернет направиха нещо, за което след това съжаляваха.

Десетки складови служащи в две уреди на Amazon покрай Чикаго проведоха „ предколедно ” излизане на митинг през най-натовареното време на годината, с цел да изискат по-добро отношение и по-високи заплати. Това се случва малко откакто шестима чиновници на компанията починаха при сриването на неин склад в Илинойс от връхлитането на торнадо.

„ Претоварени сме, даже когато има задоволително хора, които могат да работят тук ”, сподели чиновник от центъра DLN2, представен от TechCrunch. „ Не получихме обещаните бонуси. Тук има хора, които са били наети като непрекъснати служащи, а по-късно са им отнети договорите и са оставени като краткотрайни служащи ”.

По думите на служителя, мястото е рисково, а от чиновниците се желае да работят прекомерно бързо. Работещите утринна промяна (между 1:20 сутринта и 11:50 сутринта) желаят и покачване от 5 $ на час.

Преди да излязат на открито, служащите показаха на управлението петиция, в която се изброяват техните претенции. Според чиновниците, отговор от мениджмънта няма – което е и мотив за символичното им излизане от складовете, написа technews.bg.

Говорител на протестиращите съобщи, че на работниците е обявено от управлението, че всеки, който е взел участие в „ разходката ”, по-късно „ може да остави служебния си бадж ”, което значи, че няма да бъде върнат на работа. Връщайки се от символичното излизане, служащите са открили, че графиците им са празни и са били изключени за деня.

„ Ние почитаме правото на чиновниците да стачкуват и признаваме законното им право да го вършат. Гордеем се, че предлагаме на служителите водещо възнаграждение, конкурентни преимущества и опцията да се развиват с нашата компания ”, сподели представител на Amazon.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР