Служители на Националния институт по криминалистика към МВР излязоха на

...
Служители на Националния институт по криминалистика към МВР излязоха на
Коментари Харесай

Служители на Националния институт по криминалистика към МВР излязоха на протест

Служители на Националния институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг. Причината за недоволството са пари, които чиновниците са получили като специалисти пред съда, а в този момент би трябвало да върнат.

От вътрешното министерство са завели искови молби, защото съгласно тях парите би трябвало да бъдат превеждани на Министерство на вътрешните работи.

Елена Предоева от института изясни:

„ Става въпрос за към 51 чиновници на института. Това са всички специалисти, работещи все още в института, и приказваме за сума към 50 000 лв.. До момента знаем за 25 искови молби, само че има още към 15 индивида, които ги чакат, тъй като някъде към 10 си върнаха сумите на Министерство на вътрешните работи “.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че все още са заведени общо 49 желае за сумата от над 48 хиляди лв.. От ведомството допълват, че е била дадена опция на чиновниците непринудено да върнат парите даже и разсрочено.

От министерството показват още, че за осъществените експертизи са употребявани материална база и запаси на министерството. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР