Служители на Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ) и Дирекцията

...
Служители на Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ) и Дирекцията
Коментари Харесай

Турция задържа 147 души, заподозрени за връзки с „Ислямска държава“

Служители на Националната разследваща организация на Турция (МИТ) и Дирекцията за сигурността са арестували 147 души, обвинени за връзки с екстремистката формация ДАЕШ („ Ислямска държава), заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи Али Йерликая, представен от държавната телевизия ТРТ Хабер.

Операциите са били извършени в 33 окръга на страната, измежду които са огромните турски градове Истанбул, Анкара, Анталия, Адана, Бурса и Измир. Действията на турските управляващи са били координирани от Националната дирекция за битка с тероризма.

„ Ще продължим с интервенциите през всичките 365 дни в годината. Няма да спрем, до момента в който не разчистим Турция от терористи и не реализираме трайно успокоение в страна ни. Поздравявам нашите сили за сигурност за изключителните им старания “, написа Йерликая в известие, оповестено в обществената платформа „ Екс “, написа Българска телеграфна агенция.

Турските управляващи ускориха интервенциите против „ Ислямска страна “, откакто през миналия месец двама въоръжени мъже от терористичната организация убиха човек в черква в Истанбул по време на неделна работа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР