Служители на МВР са иззели линейка с фалшиви регистрационни табели

...
Служители на МВР са иззели линейка с фалшиви регистрационни табели
Коментари Харесай

Заловиха частна линейка с фалшиви номера край Пловдив, собственикът - бивш затворник

Служители на Министерство на вътрешните работи са иззели кола за спешна помощ с подправени регистрационни табели през вчерашния ден на територията на град Хисаря, научи TrafficNews . В момента профилираният автомобил се намира на паркинга на районното ръководство в града. Линейката е била с номера на друго транспортно средство, оповестиха от полицията и е била спряна за инспекция край гара Калояново. На лидера е формиран акт, следва и следствие по случая.

Задържаната линийката е притежател на Иван Станчев, който е остарял познайник на полицията и е лежал в пандиза. Той е някогашен чиновник на скандалния предприемач Атанас Червенков – Райфъла, а в следствие и негов съперник. През 2018 година беше повдигнато обвиняване на Райфъла, че е поръчал палеж на кола за спешна помощ " Мерцедес Спринтер ", благосъстоятелност точно на Иван Станчев.

Двамата се срещнали в ареста през 2015 година Били настанени в една килия. Там се сближават, и откакто излиза от ареста, Станчев прави разнообразни услуги на Червенков и брачната половинка му.

Справка с комерсиалния указател демонстрира, че сега Иван Станчев има присъединяване в три компании, свързани с даването на медицински услуги:

СМТ ЛИНЕЙКА ПЛОВДИВ ЕООД, където е шеф и едноличен притежател на капитала.

ЛИНЕЙКА ПЛОВДИВ ХЕЛП ООД, където е съучастник и шеф.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ МЕДИКАЛ ООД, където е единствено съучастник.

По информация на TrafficNews , сигналът довел до задържането на колата за спешна помощ е дело на различен съперник в сектора – Георги Георгиев, който импровизирано е обвързван с частната компания " Евромед ".

Името на Георгиев също е обвързвано с редица измами и схеми. Известен с прякора Жоро Лъжата. Бивш служител на реда. Работил е дълги години в общинска полиция, след което става парамедик и се показва се за доктор. Известен е в медиите от разнообразни случки и под името доктор Георги Георгиев. Осигурява и мероприятия като конни надпревари и футболни мачове. Констатирал е гибел в стотици други случаи. Преди близо две години, след журналистическо следствие, против него беше формирано досъдебно произвеждане.

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР