Служители на МВР откриха голямо количество взривни вещества в близост

...
Служители на МВР откриха голямо количество взривни вещества в близост
Коментари Харесай

Откриха бомбен арсенал край язовир в Балкана

Служители на Министерство на вътрешните работи откриха огромно количество взривни субстанции наоколо до планински язовир близо до Чипровци, оповестиха от полицията в Монтана.

В четвъртък при инспекция на региона на язовир „Мартиново“ в землището на село Мартиново в Северозападния Балкан чиновниците от сектор на Министерство на вътрешните работи в Чипровци се натъкнали на куп материали за експлозиви.

При осъществения оглед на мястото от дежурна оперативна група на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана с присъединяване на чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма са открити и конфискувани 50 железни гилзи с проводници, кутия с надпис „Детонаторни капсули № 8с 100 бр.“, съдържаща 16 железни гилзи, 4 отрязъка от черен на цвят връв, завършващи с железна гилза и 9 отрязъка от черен на цвят връв, завършващи с железни гилзи.

Откритите материали могат да се употребяват за изработването на самоделни бомби, само че са престояли дълго време във водата и най-вероятно са негодни. Предполага се, че взривните субстанции са откраднати и укрити в годините обратно, когато в региона на Чипровци работеха доста рудници, разясниха специалисти.

Преди време миньорските гърмежи се използваха за бракониерски улов на риба, само че в последните години незаконните риболовци избират да работят с електрически ток, обявиха криминалисти. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР