Служители на МВР не са декларирали, че над тях е

...
Служители на МВР не са декларирали, че над тях е
Коментари Харесай

Не е имало натиск върху служители на МВР заради инцидента с бащата на Румен Радев

Служители на Министерство на вътрешните работи не са заявили, че над тях е имало политически напън при случая в Харманли с присъединяване на бащата на президента . Това сподели началникът на бранш " Пътен надзор " към Главна дирекция „ Национална полиция “ гл. контрольор Росен Рапчев на постоянен месечен брифинг в заседателната зала на Министерство на вътрешните работи.
Според него най-голямото нарушаване от чиновниците на Министерство на вътрешните работи при случая на 17 август в Харманли с присъединяване на бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, е че те не са събрали очевидци, които са нужни очевидци, с цел да се позволи произшествието.
„ Комисията откри, че са позволени условия и нарушавания при определяне на пътнотранспортното произшествие на 17 август в Харманли, в които взе участие и бащата на президента Румен Радев, Георги Радев “, уточни Рапчев, представен от организация " Фокус ".
Установено е, че чиновник на Министерство на вътрешните работи не е осъществил служебните си отговорности по закономерен метод, той си поема отговорността с дисциплинарно премахване ", изясни той. По думите му друго нарушаване от чиновниците на Министерство на вътрешните работи при случая в Харманли е, че чиновници не са обезопасили и не са регулирали придвижването след пътния случай.
" На мястото на случая е имало жители, които са следили процеса, което е жестоко нарушаване. Най-големият проблем е, че при толкоз очевидци, чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са набрали нужните очевидци, с цел да се откри произшествието “, сподели Рапечев.
По думите му има измяна на първичните данни от случая, служителят, който е отхвърлен от служба не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписи. По думите му няма информация за това, по какъв начин е изтекло видеото в медийното пространство.
напомня, че на кръгово кръстовище в Харманли Георги Радев удари с колата си мъж с електрическа триколка. Инцидентът е станал на 17 август, само че информация за него се появи няколко дни по-късно.
Уволненият чиновник на Министерство на вътрешните работи Митко Станков има 26 години стаж. Пред Нова телевизия той съобщи, че ще апелира освобождението си от служба и уточни, че съвестта му е чиста.
И двамата участници в случая настояват, че са почтени. След злополуката даже си станали близки. Наказани поради случая са и още четирима сътрудници на уволнения служител на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР