Служители на МВР и на затворите опънаха шатра пред Министерството

...
Служители на МВР и на затворите опънаха шатра пред Министерството
Коментари Харесай

Служителите в МВР и затворите излязоха на протест пред финансовото министерство

Служители на Министерство на вътрешните работи и на пандизите опънаха шатра пред Министерството на финансите с искане за 25% нарастване на възнагражденията.

Протестът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и в пандизите цели освен по-високо заплащане, само че и промени в двете системи, съобщи БНР.

 

 

" Мълчаливо връщате промените ", " Министерство на вътрешните работи не е стартъп, господа политици ", " Докога ще си мерите промените ", гласят част от издигнатите плакати.

 

Тъй като митингът е алегоричен, на него не участват доста хора, само че някои от тях са довели децата си. Двата синдиката се заканват, че това ще се промени, в случай че продължава да няма чуваемост от страна на ръководещите.

 

 

Пред БНР Валентин Попов от полицейския профсъюз изясни, че в случай че не бъдат чути настояванията им, митингът може да се радикализира. До през вчерашния ден настояването бе за нарастване на възнаграждението с 20 на 100, а от през днешния ден към този момент е с 25 на 100:

 

" И поради инфлацията, и поради това, че все пак някакви съществени задължения от страна на ръководещите до момента не са поети! При това състояние е прекомерно допустимо този % да продължи да се усилва ".

 

Основата заплата и в двете министерства е към 1 200 лв., стана ясно от думите на синдикатите. Ясен Тодоров от синдиката на чиновниците в пандизите изясни какви са проектите за митинг към този момент: 

" Тука сме! В околните 10 дни е изработен график и ще присъстваме непрекъснато ".

 

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разяснява през вчерашния ден, че е сюрпризиран от готвения митинг.

 

" Много е неточно да се твърди, че ние сме се дистанцирали от тях, в противен случай, 4-5 срещи от декември до момента със синдикатите, разглеждане на разнообразни въпроси, в това число и бюджетни такива. И несъмнено и структурните промени. Аргументите, че ще стачкуват, малко по този начин мътни бих ги нарекъл ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР