Служители на музеи и галерии настояват за увеличение на парите

...
Служители на музеи и галерии настояват за увеличение на парите
Коментари Харесай

Работещи в музеи и галерии на протест, не са доволни от новия бюджет, който гласуват в НС

Служители на музеи и галерии упорстват за нарастване на парите за активността им. Около 10 представители се събраха до постройката на Народното събрание , с цел да изразят недоволството си от 5-процентното нарастване за прехрана , заложено в проектобюджета за 2022 г. 

Ирена Герасимова, реставратор в Националната изложба, разяснява, че те са очаквали 50-процента нарастване и повече поддръжка за културата и образованието като цяло. Тя счита, че страната не планува средства за рекламна активност, която да прикани хората да посещават музеите. Герасимова сподели още, че е належащо нарастване на заплатите.

Анелия Николаева, основен организатор „ Българско изкуство “ в Национална изложба, счита, че политиците не схващат по какъв начин действа една музейна институция. Каним ги да ни посетят, да видят нашите експозиции и да се срещнат с активността, сподели тя. И добави, че в музеите работят експерти с стеснен профил, а броят им е непълен . Николаева разяснява, че са имали диалози с народните представители, само че нямат планувана среща. Засега сме тук, в случай че някой ни обърне внимание, уточни уредникът.

Днес депутатите гласоподават на второ четене проектобюджета за тази година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР