Служители на МП Дунав мост - Русе задържаха 1580 кутии

...
Служители на МП Дунав мост - Русе задържаха 1580 кутии
Коментари Харесай

Задържаха 37 600 къса цигари при две проверки на Дунав мост - Русе

Служители на Министерство на правосъдието Дунав мост - Русе задържаха 1580 кутии цигари (37 600 къса) при две инспекции , оповестява Агенция " Митници ".

На 06.06.2022 година към 22:30 ч. е спрян пътнически микробус, пътуващ от България за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна инспекция.

При инспекцията митническите чиновници разкрили огромно количество кутии с цигари с годен български акцизен бандерол, укрити зад тапицерията на тавана и страничната лява страна на транспортното средство. Намерени са цигари и под пасажерската предна седалка, както и сред други две седалки.

За акцизните артикули лидерът на микробуса не е показал банален придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Той е признал пред митническите инспектори, че самичък е купил цигарите за продажба.

Намерените в микробуса общо 1580 кутии цигари (31 600 къса) са арестувани. На лидера е формиран акт за откритото административно нарушаване.

При вторият случай митнически инспектори спрели в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе, за щателна инспекция лек автомобил. Те открили укрити цигари във фабричните кухини на праговете на автомобила, както и в багажа на лидера.

Всичките тютюневи произведения са облепени с годен български акцизен бандерол, а водачът на транспортното средство е декларирал, че самичък ги е сложил в праговете на автомобила и в багажа си с желание да ги придвижи за Полша за персонално прилагане.

Митническите чиновници са задържали всичките 6000 къса (300 кутии) цигари и на лидера е формиран акт за административно нарушаване.
 Задържаха 8000 кутии цигари при пет инспекции на Дунав мост - Русе
Задържаха 8000 кутии цигари при пет инспекции на Дунав мост - Русе

Тютюневите произведения са били скрити в персоналния багаж на пасажерите, в тайници и в аварийна гума
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР