Служители на Митница Русе предотвратиха два идентични опита за незаконен

...
Служители на Митница Русе предотвратиха два идентични опита за незаконен
Коментари Харесай

4170 кутии цигари задържаха инспектори на Дунав мост 1

Служители на Митница Русе предотвратиха два идентични опита за противозаконен експорт на цигари с български акцизен бандерол в търговски количества за страни от Западна Европа. И в двата случая пратките са пътували без изискуемите по ЗАДС придружителни документи. Задържаното общо количество цигари е 4170 кутии /над 8 мастербокса/, оповестиха от Агенция „ Митници “.

 1519805501 Двата пренасящи цигари коли са се явили на трасе „ изход” на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост 1 на 23.02.2018г. към обед в границите на 1 час. В началния стадий на инспекциите е взело участие митническото куче Ран, което е профилирано в откриването на тютюневи произведения.

След като четириногият митничар дал сигнал, че в колите има значими количества продукция от тютюн, водачите си признали, че транспортират цигари. И двамата обяснили, че не знаят точното количество на цигарите, защото денковете и куфарите им били дадени затворени, с цел да ги пренесат до страна в Европейски Съюз, където да ги предадат на адресат.

От първата кола митническите чиновници извадили общо 1850 кутии /37000 къса/ цигари, а от втората 2320 кутии /46400 къса/. Преобладаващите марки са „ Давидоф”, „ Марлборо”, „ Парламент”, „ Дънхил” и „ Карелия”. Всички тютюневи произведения са с български акцизен бандерол, само че без изискуемите по закон документи за транспорт на акцизни артикули в търговски количества към други страни в общността.

Цялото количества цигари е конфискувано и от двата автомобила. По случаите ще бъдат формирани административнонаказателни производства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР