Служители на Митница Лом задържаха 430 литра ракия без документи,

...
Служители на Митница Лом задържаха 430 литра ракия без документи,
Коментари Харесай

Митничари задържаха 430 литра ракия, маскирана като ябълков сок

Служители на Митница Лом задържаха 430 литра ракия без документи, пренасяна в картонени опаковки с означение за сок от ябълки.

На 11 декември, към 3 часа през нощта, в региона на Дунав мост 2 мобилен митнически екип стопира за инспекция камион, пътуващ от България към Румъния. По документи товарният автомобил превозвал групажна стока. При инспекция на товарното помещение на камиона в митническото хале митническите инспектори виждат, че единият от палетите е фолиран с полиетиленово фолио. На него са натоварени 24 кашона с етикети на ябълков сок. Всеки от кашоните е съдържал картонени кутии със графично лого на ябълка. При отварянето на една от опаковките се открива, че тя съдържа транспарантната течност със мощно изразен аромат на ракия. Замерването на течността с денситометър регистрира стойност от 45 алкохолни градуса.

При щателна инспекция на кашоните се открива, че 10 от тях съдържат по три 5-литрови кутии, а в останалите 14 кашона има по четири кутии. Общо количество на открития алкохол е 86 опаковки по 5 литра или общо 430 литра.



Снимка: Агенция "Митници "

По случая следва формиране на административнонаказателно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР