Служители на метрото в София се готвят да блокират двата

...
Служители на метрото в София се готвят да блокират двата
Коментари Харесай

Служители на столичното метро блокират двата входа на станция „Сердика“ в знак на протест

Служители на метрото в София се готвят да блокират двата входа на станция „ Сердика “ по време на митинг, в който упорстват за достойнo систематизиране на средствата за нарастване на работните заплати. оповестиха от КНСБ.

Протестът ще се организира в пространството пред постройката „ Метрополитен “ ЕАД “ , намираща се на ул. “Княз Борис І “ №121 в София. 

Федерацията на транспортните синдикати към Конфедерация на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ поддържа недоволството им , което е подбудено от опасения, че подписаното на 26 февруари съглашение с кмета на София Васил Терзиев за нарастване на възнагражденията с 15% няма да се извърши във типа, в който е подписано.

Според Александър Шопов от КНСБ на 15 март в 11:30 часа ще се организира среща на представители на синдикатите и управлението на сдружението, на която ще се разисква въпроса за заплатите на чиновниците и служащите в „ Метрополитен „.

Според шефа на „ Метрополитен “ ЕАД нарастване на заплатите ще има . Той уточни, че на срещата сред кмета на София Васил Терзиев с шефовете на транспортните сдружения и представителите на синдикатите, която се състоя на 26 февруари в Столичната община, е контрактувано с 15% нарастване на фонда за заплати в сдружението.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР