Служители на македонската полиция пристигнаха пред офиса на Беса транс

...
Служители на македонската полиция пристигнаха пред офиса на Беса транс
Коментари Харесай

Полиция обгради офиса на автобусната фирма в Скопие

Служители на македонската полиция дойдоха пред офиса на " Беса транс " в Скопие, компанията притежател на рейса, който катастрофира тази нощ на автомагистрала " Струма " в България, съобщи БГНЕС.

При случая починаха 45 души, а други седем са ранени. Офисът на " Беса транс " е затворен. Полицаите чакат идването на техен представител. На място има и следовател.

По информация на организацията, притежател на автобусната компания е етнически албанец. Като финален притежател се сочи Аздрен Зубери. По неофициална информация " Беса транс " е имала представителства и в Кюстендил.

Главният прокурор Иван Гешев разпореди следствието на тежкия пътен случай на автомагистрала „ Струма “ на Националната следствена работа, оповестиха от държавното обвиняване.

„ Прокуратурата на Република България ще постави всички старания за изясняване на случая и определяне на аргументите, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие “. Това се споделя в съболезнователен адрес до основния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, изпратен от управлението на Прокуратура на Република България. В него се показват най-искрени съболезнования и съпричастност към скръбта на народа на Република Северна Македония.

Веднага откакто е бил известен за тежкия случай, основният прокурор Иван Гешев е разпоредил следствието да бъде предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа (НСлС).

На място е заместник-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов, под чието управление неотложно са стартирани дейности по следствието. Извършва се оглед на местопроизшествието. Провеждат се разпити на потърпевши, настанени за лекуване в УМБАЛСМ „ Пирогов “.

Разследването ще бъде взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-София и Върховната касационна прокуратура.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР