Служители на Интерпол съвместно с властите на Германия, Ирландия и

...
Служители на Интерпол съвместно с властите на Германия, Ирландия и
Коментари Харесай

Интерпол разби мащабна схема за продажба на маски за почти 2,4 милиона евро

Служители на Интерпол взаимно с управляващите на Германия, Ирландия и Нидерландия разкриха незаконна скица за съвсем 2,4 милиона евро. Тя е била обвързвана с продажбата на маски за медиците в Германия в разгара на пандемията от COVID-19, заяви пресслужбата на интернационалната организация.

Финансовите институции и управляващите в трите страни, координирано с Интерпол, разкрили незаконна скица, при която са употребявани „ пробити “ електронни пощи, шикалкавене, обвързвано с предплата и пране на пари, написа в известието.

През март немските органи в региона на опазването на здравето, търсейки медицински маски, се свързали по електронната поща с компания в Испания, която твърдяла, че разполага с към 10 милиона маски. Компанията не съумяла да ги достави, само че предложила снабдител от Ирландия, съобщи БГНЕС.

Впоследствие с ирландския снабдител бил изработен контракт за доставката на 1,5 милиона маски, които трябвало да бъдат доставени от Нидерландия с 52 камиона, съпроводени от полицията. Купувачът предплатил 1,5 милиона евро, само че в последния момента ирландската компания декларирала, че не е получила парите и че на доставчика в Нидерландия би трябвало да бъдат преведени 880 000 евро, с цел да се състои договорката. Въпреки това маски в Германия не са доставени.

След началото на интервенцията проверяващите органи в Нидерландия съумели да проследят пътя на преведените сякаш на доставчика 880 000 евро. Голяма част от сумата била преведена в английска банка на сметка, обвързвана с Нигерия. Както станало ясно по-късно, мошениците съумели да основат копие на уеб страницата на действително съществуваща в Нидерландия компания, с цел да извършват незаконните си схеми.

В Нидерландия са арестувани двама обвинени, допустимо е обаче нарушителите да са повече.

Задържаните не са свързани по никакъв метод с производството на здравно съоръжение – те са просто опитни мошеници, които са видели опция да проработят пари на фона на избухналата зараза от ковид, съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР