Служители на „Икономическа полиция” във Варна разбиха схема за изработване

...
Служители на „Икономическа полиция” във Варна разбиха схема за изработване
Коментари Харесай

Разбиха схема за здравни книжки менте, проверяват заведения

Служители на „ Икономическа полиция” във Варна разрушиха скица за разработване и търговия с неистинен здравни книжки, медицински свидетелства и други документи.

При профилираната интервенция са арестувани четирима души - двама мъже и две дами на възраст сред 50 и 62 години, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Арестуваните са взели участие в схемата за разработване и търгуване с доста и разнообразни типове подправени документи. В автомобил, ръководен от един от арестуваните - 53-годишен мъж, са открити подготвени неистинен документи - персонални здравни книжки, медицински свидетелства, както и голям брой неистинен печати.

При последвалото претършуване в парцели на арестуваните са открити над 200 броя неистинен печати на лекари, медицински лаборатории и държавни институции, както и над 250 неистинен документа. Установено е, че активността си четиримата са осъществявали през нескончаем интервал от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Предстоят масирани взаимни инспекции по заведенията и комерсиалните обекти дружно с способените държавни контролни органи, като при определяне на неистинен документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи неистинските документи, както и на работодателите, сключили трудови контракти с горепосочените лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР