Служители на „Икономическа полиция“ в ОДМВР – Варна разкриха схема

...
Служители на „Икономическа полиция“ в ОДМВР – Варна разкриха схема
Коментари Харесай

МВР разкри схема за изработване и търговия с фалшиви здравни документи

Служители на „ Икономическа полиция “ в ОДМВР – Варна разкриха скица за разработване и търговия с подправени здравни документи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Започват масирани инспекции по заведения и търговски обекти взаимно с способените органи.
В резултат на подхванати процесуално–следствени дейности и последвала полицейска интервенция под управлението на Районна прокуратура, чиновници на отдел „ Икономическа полиция” в ОДМВР–Варна откриха и задържаха четирима, взели участие в скица за разработване и търгуване с разнообразни неистинен документи. За период до 24 часа са арестувани двама мъже и две дами: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.)
В автомобил, ръководен от 53-годишния мъж, са открити подготвени неистинен документи - персонални здравни книжки, медицински свидетелства, доста неистинен печати. При последвалото претършуване в парцели на арестуваните, са открити над 200 неистинен печата на лекари, медицински лаборатории и държавни институции, както и над 250 неистинен документа. Установено е, че активността си четиримата са осъществявали през нескончаем интервал от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.
Предстоят масирани взаимни инспекции по заведенията и комерсиалните обекти взаимно с способените държавни контролни органи, като при определяне на неистинен документи, ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на ползващите ги, както и на работодателите, сключили трудови контракти с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР