Служители на ГДГП започнаха специализирана операция срещу незаконната миграция. Разследващите

...
Служители на ГДГП започнаха специализирана операция срещу незаконната миграция. Разследващите
Коментари Харесай

МВР и ДАНС разбиха група за трафик на мигранти у нас

Служители на ГДГП започнаха профилирана интервенция против противозаконната миграция. Разследващите дейности са взаимно с ДАНС по досъдебно произвеждане по разказа на РДГП - Бургас, под надзора на окръжната прокуратура. При извършените оперативно-издирвателни дейности граничните служители на реда са събрали доказателства, че лицата, български жители, провеждат превеждане, превозване и следващо извеждане през държавната граница на мигранти за страни от Европейски Съюз.

Те са предоставяли коли, намирали са водачи за транспорт на мигрантите, както и водачи на съпровождащи коли. В множеството случаи членовете на незаконната група персонално са направлявали превозването, като са се движили на огромно разстояние от главната група, пред нея или след нея. Служителите на Групово дело " Гранична полиция " са открили, че арестуваните получават координати с местонахождението на групата противозаконни мигранти от уредници на турска територия.

В хода на интервенцията досега граничните служители на реда са открили и задържали 10 лица за период до 24 часа - 9 на територията на Бургаска област, а един на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Извършени са претърсвания на четири адреса, намиращи се на територията на общините Поморие, Руен, Камено в Бургаска област. Иззети са голям брой движимости, съотносими към формираното досъдебно произвеждане. Проведени са голям брой разпити на очевидци и разпознавания на лица, потвърждаващи активността на проведената незаконна група. Работата по случая продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР