Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до множество

...
Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до множество
Коментари Харесай

Заловиха Instakilla, хаквал сайтове и искал откуп в крипто-валута

Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до голям брой интернет уеб сайтове.

Операцията е извършена под надзора на Софийска районна прокуратура, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.



След няколкомесечно следствие, отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП Министерство на вътрешните работи, под надзора на Софийска районна прокуратура, организира интервенция по секване и документиране на нерегламентиран достъп до голям брой компютърно осведомителни данни.

Действията са осъществени в границите на формирано досъдебно произвеждане. В рамките на следствието е открито лице, осъществило нерегламентиран достъп до бази данни на финансови институции и разнообразни юридически лица. Документирано е, че след придобиването на данните, мъжът- с предходни престъпни прояви, се е свързвал с представители на компаниите, с искане за откуп в крипто-валута.



На 05.08.2020г. са осъществени процесуално-следствени дейности на два адреса в гр. Пловдив, конфискувани са: компютърна конфигурация; мобилни телефони; портативни флаш памети; крипто-валута - относими към предмета на следствие.

Към момента, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, мъжът, съпричастен към незаконната активност, е арестуван за период до 72 часа Действията по следствието не престават в границите на досъдебното произвеждане и под директното управление на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР