Служители на ГДБОП са претърсвали адреси в Мездра в изпълнение

...
Служители на ГДБОП са претърсвали адреси в Мездра в изпълнение
Коментари Харесай

Само в BulNews! Бопаджии тарашиха в Мездра, душиха за членове на международна престъпна група

Служители на ГДБОП са претърсвали адреси в Мездра в осъществяване на Европейска заповед за следствие (ЕЗР), издадена от прокуратурата в Кобленц (Германия), научи организация BulNews.
Oсвен в железничарския град, униформени са тарашили и в София и Варна. Били са претърсени общо 21 адреса – колцентрове, офиси на сдружения и жилища.
Припомняме, че във вторник бе обезвредена интернационална група за измами посредством търговия с финансови принадлежности, а нанесените вреди са за 30 млн. евро. В интервенцията са взели участие и наши служби – спецпрокуратурата и ГДБОП.



Иззети са 68 компютърни системи в разнообразни конфигурации, 43 носители наизуст, 19 мобилни телефона, полезности, голям брой банкови и други документи, относими към воденото следствие в Германия. Иззетите материални доказателства ще бъдат предадени на проверяващите органи в Германия.
Задържани, според издадените пет Европейски заповеди за арест, са 5 души, в това число двама непознати жители. Сред тях е и ръководителят на групата – израелски жител, който опитал да напусне страната в посока Гърция. У него са открити наркотични субстанции, за което му е избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Окръжен съд – Благоевград. Останалите четирима са арестувани за период до 72 часа, ще бъдат импортирани претенции за „ задържане под стража “ на всеки от тях, допълват от прокуратурата.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР