Служители на ГДБОП са претърсвали адреси в Мездра в изпълнение

Служители на ГДБОП са претърсвали адреси в Мездра в изпълнение ...

Само в BulNews! Бопаджии тарашиха в Мездра, душиха за членове на международна престъпна група

Служители на ГДБОП са претърсвали адреси в Мездра в изпълнение на Европейска заповед за разследване (ЕЗР), издадена от прокуратурата в Кобленц (Германия), научи агенция BulNews.
Oсвен в железничарския град, униформени са тарашили и в София и Варна. Били са претърсени общо 21 адреса – колцентрове, офиси на дружества и жилища.
Припомняме, че във вторник бе неутрализиранамеждународна група за измами чрез търговия с финансови инструменти,а нанесените щети са за 30 млн. евро. В операцията са участвали и наши служби – спецпрокуратурата и ГДБОП.Иззети са 68 компютърни системи в различни конфигурации, 43 носители на памет, 19 мобилни телефона, ценности, множество банкови и други документи, относими към воденото разследване в Германия. Иззетите веществени доказателства ще бъдат предадени на разследващите органи в Германия.
Задържани, съгласно издадените пет Европейски заповеди за арест, са 5 души, в т.ч. двама чужди граждани. Сред тях е и ръководителят на групата – израелски гражданин, който опитал да напусне страната в посока Гърция. У него са намерени наркотични вещества, за което му е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд – Благоевград. Останалите четирима са задържани за срок до 72 часа, ще бъдат внесени искания за „задържане под стража“ на всеки от тях, допълват от прокуратурата.

*Снимката е илюстративна

Източник: bulnews.bg