Служители на ГДБОП проведоха обучителна среща с гимназисти от средните

...
Служители на ГДБОП проведоха обучителна среща с гимназисти от средните
Коментари Харесай

„Кой стои срещу мен в мрежата???”: ГДБОП говори за киберпрестъпността пред ученици в Пазарджик

Служители на ГДБОП организираха обучителна среща с гимназисти от междинните учебни заведения в Пазарджик на тематика „ Кой стои против мен в мрежата??? ”.

Срещата е взаимната самодейност на ОДМВР, РУ-Пазарджик, Регионалното ръководство на образованието в регионалния град и общинската администрация. Служителите от Дирекция Киберпрестъпност ” в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ”-МВР Михаил Драгоданов и Борис Колачев бяха посрещнати от възпитаници от 12-ти клас от всички междинни и профилирани учебни заведения на територията на регионалния град.
 Министерство на вътрешните работи
С голям интерес те наблюдаваха лекцията на двамата специалисти, в която на наличен език бяха обяснени заплахите, които дебнат от интернет-мрежата - особеностите на фишинг измамите, злоупотребата с персонална финансова информация и персонални данни, изнудване посредством потребление на обществените мрежи, измами посредством подправени уеб сайтове за онлайн търговия. Широкият тематичен набор предизвика динамична полемика, в която младите участници получиха и скъпи препоръки по какъв начин да се предпазят, с цел да не се окажат жертви на закононарушения във виртуалното пространство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР