Служители на ГДБОП пресякоха дейност по предоставяне на незаконна кабелна

...
Служители на ГДБОП пресякоха дейност по предоставяне на незаконна кабелна
Коментари Харесай

ГДБОП разкри схема за предоставяне на незаконна кабелна телевизия

Служители на ГДБОП пресякоха активност по даване на противозаконна кабелна телевизия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Действията са осъществени от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП, дружно с сътрудниците им от СБОП-Кюстендил и Перник, ЕВРОПОЛ и представители на Алианса за противопоставяне на аудиовизуалното пиратство.

В рамките на интервенцията е пресечена активност по даване на противозаконна кабелна телевизия на територията на Софийска и Кюстендилска област.

Според събраните досега данни, повече от две години кабелният оператор е препредавал до крайните си клиенти телевизионни стратегии, без нужното по закон единодушие на правоносителите и без да уведоми за тази си активност контролните държавни органи, както законът изисква.
 Министерство на вътрешните работи
По този метод операторът редовно е нарушавал правата върху обекти на авторското и сродните права. При процесуално-следствените дейности са конфискувани документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

Операцията е извършена в рамките на  ЕМРАСТ - стратегия за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски Съюз с предпочитана активност - битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност, ръководена от България и под управлението на ТО-Дупница при Районна прокуратура-Кюстендил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР