Служители на ГДБОП откриха база за производство на неистински парични

...
Служители на ГДБОП откриха база за производство на неистински парични
Коментари Харесай

ГДБОП разби база за производство на фалшиви пари

Служители на ГДБОП откриха база за произвеждане на неистинен парични знаци в провадийско село. Предприети са дейности по необходимост и са открити заготовки, материали и техника. 
По случая са арестувани двама. Специализираната интервенция е извършена на 30 юни на територията на с. Добрина, община Провадия. 
Полицейските дейности са осъществени за определяне и задържане на съпричастни към правене и разпространяване на неистинен парични знаци с номинал 100 лв..
Акцията е подхваната след получени сигнали от началото на 2024 година до момента за пробутване в послание на въпросните банкноти, най-вече в търговски обекти на територията на София, като са регистрирани над 150 случая.
В тази връзка, вследствие на добита информация и извършени оперативно-издирвателни дейности, е открита индустриална база, където се изготвят неистинските банкноти.
При претърсванията в парцел в с. Добрина са открити и конфискувани 291 банкноти с номинал 100 лева; други 55 с номинал 20 лева; мултифункционално устройство - лазерен принтер; лаптоп; флаш памет със съхранени на нея файлове - предпечат на разнообразни банкноти с номинали 10, 20, 50 и 100 лв., както и 20 и 50 евро; фолиа, холограми, лак и други материали и консумативи.
Един е арестуван на място, в работен развой, а след това е открита съпричастност и на втори човек към закононарушението. Двамата, от които единият малолетен, са арестувани за период до 24 часа.
Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава.
БИ ТИ ВИ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР