Служители на ГДБОП и криминалисти на СДВР, под наблюдението на

...
Служители на ГДБОП и криминалисти на СДВР, под наблюдението на
Коментари Харесай

Разкриха 3 високотехнологични оранжерии за канабис в столицата

Служители на ГДБОП и криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи, под наблюдението на Софийска градска прокуратура, разкриха 3 високотехнологични оранжерии за обработване на канабис в столичния квартал " Враждебна ". В една от тях са арестувани и петима столичани – на възраст 46, 65, 42, 41 и 40 години, всички те с престъпни регистрации, а двама от тях – осъждани.

При осъщественото претършуване от пространствата са конфискувани 600 растения канабис и 18 кг суха тревиста маса – съцветия, които при тестване с полеви тест, реагирали с присъщото за канабис оцветяване. Иззето е високотехнологично съоръжение, в това число и електрическа машина, посредством която съцветията на растенията се отделят по машинален път от останалата листна маса.

В рамките на процесуално-следствените дейности са осъществени и претърсвания в жилищата на арестуваните мъже, откъдето са конфискувани 4 огромни полиетиленови плика с към 200 г изсъхнал канабис, 4 буркана, съдържащи над 50 г от същата дрога, други 50 г канабис, три разнообразни по величина полиетиленови плика, съдържащи към 15 г бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало с присъщото за кокаин оцветяване, 2 револвера – ТТ без муниции и газов револвер, голям брой сгъвки и кутии от цигари, съдържащи дребни количества суха тревиста маса.

На петимата арестувани е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение и с разпореждане на Софийска градска прокуратура мярката им за задържане е удължена до 72 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане, следствието по което продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР