Служители на ГДБОП и Агенция Митници са иззели документи и

...
Служители на ГДБОП и Агенция Митници са иззели документи и
Коментари Харесай

ГДБОП иззе документи от Свободна зона - Русе във връзка с взрива на Кримския мост

Служители на ГДБОП и Агенция " Митници " са иззели документи и видеозаписи от Свободна зона - Русе в търсене на товара, посочен от Кремъл като гърмеж, предопределен за Кримския мост, заяви БНР.

След като формалната съветска власт намеси България във взривяването на Кримския мост, още през вчерашния ден се появи информация с конкретика - компанията и мястото, където бил претрупан камиона с гърмежа.

 

В информация на съветските медии се загатва компания " Балтекс Кепитъл ", която била сключила контракт за товара с украинска компания при започване на август и товарът дошъл в Русе.

Такава компания обаче няма записана в България, а в Панама и нейни митнически представители са спедиторската компания " Тиваком ".

" За мен като експерт няма нищо общо камионът, контейнерът, стоката с това, което е стигнало отвъд. Този камион е стигнал там, качвайки се на ферибота в Бургас, стигнал е в Поти оттова нататък какво е станало нямам визия ", изясни един от шефовете на спедиторската компания Валентин Илиев и разясни, че отговорност за наличието на контейнера носят граничните и митнически управляващи на страните, през които минават товарите.

В случая строителното фолио е тръгнало от Украйна, минало е през Румъния, пристигнало е в Русе и от там през Бургас е отпътувало към Грузия и Армения. Фактически това прави невероятно безпрепятственото напредване на гърмеж, колкото и добре да е затулен, безапелационни са експертите.

Въпреки ясната позиция на държавното управление, че България няма нищо общо с гърмежа, през вчерашния ден е назначена инспекция в Свободна зона-Русе от ГДБОП и Агенция " Митници ", а резултатите от нея ще бъдат докладвани на държавното управление.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР