Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия и

...
Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия и
Коментари Харесай

Контрабандни БТР-и от България заловени в Русия

Служители на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия и Южната оперативна митница са задържали огромна партида контрабандни бронетранспортьори в пристанището на Азов в Ростовска област, които са изпратени от България към Беларус директно през Русия, заяви източник от правоприлагащите органи пред ТАСС.

Общо са открити 20 бронетранспортьора, от които осем са арестувани от чиновниците на реда.

" На границата бяха арестувани 8 бронетранспортьора, останалите 12 бяха пуснати от митническите чиновници. Общата стойност на всички проследени бронетранспортьори е 5 милиона рубли (115 540 лева) ", споделил източникът на организацията.

Той прецизира, че при превозването на бронетранспортьори компанията е употребила подправени актове за демилитаризация за потребление в Руската федерация.

" По този факт Министерството на вътрешните работи на СУТ УТ МВД във Федералния окръг Северен Кавказ е образувало наказателно дело за контрабанда на оръжия и друго военно съоръжение ", съобщил източникът на ТАСС, представен от " Фокус ".

В хода на оперативните ограничения се е оказало, че контрабандните бронетранспортьори е трябвало да бъдат изнесени за Беларус и продадени в Русия за цивилен потребности.

ТАСС към момента няма публично удостоверение на тази информация.

В България няма информация по случая.

Военното министерство през последните години продаде огромно количество техника с отпаднала нужда, включително и БТР-и и танкове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР