Служители на Европейската централна банка определиха основната крипотвалута - биткойн

...
Служители на Европейската централна банка определиха основната крипотвалута - биткойн
Коментари Харесай

ЕЦБ: Сегашното стабилизиране на биткойн вероятно е неговото последно издихание“

Служители на Европейската централна банка дефинираха главната крипотвалута - биткойн за „ несъответствуваща “ с изключение на като способ на заплащане, по този начин и като капиталов инструмент.

Неотдавнашното стабилизиране на цената на биткойн към 20 000 $ — спад от пика му през 2021 година от към 69 000 $ — беше „ изкуствено провокирано „ последно издихание “, преди крипотвалутата да поеме по пътя към неуместността “, което беше „ предвидимо “ даже преди колапса на борсата за криптовалута FTX, написаха в сряда Улрих Бинцел и Юрген Шааф в обява в блога на ЕЦБ, отхвърляйки изказванията, че цифровите валутата ще се възвърне, оповестява „ Файненшъл таймс “.

Двамата членове на централната банка настояват, че биткойнът е „ подозрителен “ като платежно средство заради своя „ концептуален дизайн и софтуерни дефекти “, които вършат преводите с него „ тромави, мудни и скъпи “. Те също по този начин приканиха регулаторите да не дават легитимност на цифровата валута в името на нововъведенията.

„ Биткойнът в никакъв случай не е бил употребен в забележителна степен за законни преводи в действителния свят “, пишат още те. Бинцейл и Шааф също по този начин споделиха, че криптовалутата „ не е подобаваща като инвестиция “ и че нейната пазарна оценка е „ основана само на спекулации “.

„ Биткойнът не генерира паричен поток (като недвижимите имоти) или дивиденти (като акциите), не може да се употребява продуктивно (като стоките) или да обезпечава обществени изгоди (като златото) “, пишат те.

Техният пост също нападна регулаторите, като се споделя, че актуалните рамки са завършени от неправилни схващания, в това число убеждението, че нововъведенията би трябвало да се предизвикват непременно.

„ Тъй като наподобява биткойнът не е подобаващ нито като платежна система, нито като форма на инвестиция, той не би трябвало да се третира като нито едно от двете в регулаторни условия и затова не би трябвало да се легитимира “, показва още членовете на ЕЦБ в техния блог.

Коментарите идват, откакто във вторник английският министър Андрю Грифит повтори упоритостите на държавното управление да трансформира Лондонското сити в световен крипто център и „ да разрешава поемането на повече риск “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР