Служители на Европейската комисия са провели през уикенда разговори с

...
Служители на Европейската комисия са провели през уикенда разговори с
Коментари Харесай

ЕС обсъди девети пакет санкции срещу Русия

Служители на Европейската комисия са провели през уикенда диалози с представители на държавите-членки на Европейски Съюз в подтекста на напредващата подготовка на деветия пакет от наказания против Русия.

Сред обсъжданите ограничения са ограничението на 180 нови позиции, които да обиден софтуерния, финансовия и медийния бранш. Няколко дипломати обявиха пред " Политико ", че са уверени, че съглашение може да бъде реализирано относително бързо, евентуално преди съвещанието на Съвета по външни работи и срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в края на ноември, че Европейски Съюз работи интензивно по различен пакет от ограничавания за Русия поради спора в Украйна. Според Фон дер Лайен Европейски Съюз работи интензивно за намаляване на съветската стопанска система и няма да спре, до момента в който Украйна не победи.

От февруари насам, когато Русия нахлу в Украйна, Европейски Съюз към този момент наложи осем пакета наказания против Москва. Последният от тях беше утвърден при започване на октомври. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР