Служители на ЕС проведоха обиски в дъщерни дружества на Газпром

...
Служители на ЕС проведоха обиски в дъщерни дружества на Газпром
Коментари Харесай

Рекордните цени на газа доведоха до обиски в офиси на дъщерните дружества на Газпром

Служители на Европейски Съюз организираха обиски в дъщерни сдружения на " Газпром " в Германия. Те са се състояли в границите на следствие на ролята на корпорацията за рекордното повишение на цените на газа в Европа. Това заяви Блумбърг, базирайки се на свои източници.

По тяхна информация са осъществени инспекции в офисите на Gazprom Germany и дъщерната компания на " Газпром “ - Wingas. На тези две компании се падат към 20% от доставките на газ в страната.

Европейската комисия стартира следствие през октомври предходната година, с цел да откри дали се съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията на пазара на газ и дали картелни съглашения или тактики за ограничение на доставките са били употребявани за повишение на цените.

Свободният пазар в Европейски Съюз беше основан, с помощта на целенасочената политика на Европейската комисия за демонополизация на търговията с газ, която се ползва от 2009 година насам. Европейската комисия беше уверена, че свободната търговия с газ в Европейски Съюз ще докара до внезапен спад на цените на газа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР