Служители на екоинспекцията в Перник, съвместно с експерти от Басейнова

...
Служители на екоинспекцията в Перник, съвместно с експерти от Басейнова
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за мъртва риба в язовир „Пчелина“

Служители на екоинспекцията в Перник, взаимно с специалисти от Басейнова дирекция в Благоевград и Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури са направили инспекция по сигнал за мъртва риба в региона на земенското село Жабляно. Сигналът е постъпил на „ Зеления телефон “.

Направен е оглед на язовир „ Пчелина “ до град Земен. Констатирано е, че Водноелектрическа централа “Пчелина “ не е работел от началото на септември, в това число и по време на инспекцията, съобщи БНР. Във водното огледало, преливника и бързооттока на язовира е открито съществуване на умряла риба, която била повличана от оттичащата се вода през преливника по течението на река Струма, в това число и под моста на реката в село Жабляно.

Извършени са измервания на полеви индикатори на място на повърхностна вода и дълбочинна проба по индикатори киселинност, разперен О2, % на кислорода и електропроводимост, само че всички индикатори били в границите на допустимите правила. Днес ще се извърши ново пробовземане от водите на язовир „ Пчелина “ и река Струма при село Жабляно. Резултатите от последващия лабораторен разбор ще бъдат оповестени, оповестиха от РИОСВ-Перник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР