Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ нахлуха тази сутрин в

...
Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ нахлуха тази сутрин в
Коментари Харесай

КПКОНПИ нахлу в Община Враца, проверява две обществени поръчки

Служители на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ нахлуха тази заран в Община Враца. Извършва се инспекция в общинското сдружение за тролейбусен превоз във връзка постъпил сигнал за престъпления при осъществяване на две публични поръчки.

Първата поръчка е за доставка на девет тролейбуса, а втората – за доставка на тринадесет електрически рейса, тринадесет станции за постепенно зареждане и една бързозареждаща станция към тях. Финансирането е със средства от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ по план „ Модернизиране на градския превоз в община Враца”.

Обществените поръчки са на обща стойност от 32 027 089,53 лв., от които 26 000 000 лв. - безплатна финансова помощ и 6 027 089,53 лв. - лично финансиране. Възложител е общинското сдружение „ Тролейбусен превоз – Враца “ ЕООД.

И двете поръчки са извоювани от еднакъв реализатор – „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ ЕООД. По първата е подписан контракт, като през м. юли 2021 година са доставени девет тролейбуса. Според получените данни и постъпилия сигнал, според контракта и техническата спецификация към него тролейбусите са произвеждане на полска компания, само че в реалност те са създадени от беларуско държавно дружество, без да е открито дали дават отговор на нормативните условия за транспортни средства в Европейски Съюз.

Проверката на КПКОНПИ касае и данни за получени неследващи се облаги от длъжностни лица, в това число такива, заемащи висши обществени длъжности, при избора на реализатор на поръчките и последващия надзор на доставките. Изискват се документи и се снемат пояснения от длъжностни лица в общината и в общинското сдружение „ Тролейбусен превоз – Враца “ ЕООД.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР