Служители на частните траурни агенции в Ловеч и граждани излязоха

...
Служители на частните траурни агенции в Ловеч и граждани излязоха
Коментари Харесай

Служители на частните траурни агенции в Ловеч излязоха на протест

Служители на частните траурни организации в Ловеч и жители излязоха през днешния ден пред постройката на общината на следващ митинг против високите цени на таксите и услугите за траурни обредни действия и монопола на общинската Бюджетна активност (БД) " Обреди ". 

Протестиращите влязоха и в залата на общинския съвет, където по това време се организираше постоянно съвещание на локалния парламент. С крясъци " оставка " за шефа на БД " Обреди " Таня Тинчева те настояха за изключителна точка по тематиката на почналото съвещание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Организаторът на митинга Симон Милков раздаде на съветниците памперси, а залата беше засипана със стотинки. Председателят на общинския съвет Петър Цолов в профил от залата Симон Милков, като се наложи да  извика и полиция. Униформени влязоха в залата, с цел да въдворят ред, а съвещанието беше прекратено. Полицаите приканиха както Милков, по този начин и останалите жители от митинга и представителите на частните траурни организации да изоставен залата.

Областният шеф Виктор Стойчев, който присъстваше на съвещанието, прикани общинските съветници да се вслушат в настояванията на жителите.

" Ваше право е да измененията общинските наредби, тъй че те да подхождат на желанието на ловешките жители. Знам, че процедурата изисква един месец, с цел да бъде законосъобразна. Призовавам ви да се вслушаме в гласа на ловешките жители ", добави  Стойчев.

Никой от общинските съветници не взе отношение по тематиката до момента в който протестиращите бяха в залата.

Организаторът на митинга Симон Милков сподели, че са се пробвали по цивилизован метод да стигнат с кмета Корнелия Маринова до решение на спора с частните траурни организации в Ловеч, който продължава втора година, само че, по думите му, не са стигнали до разговор.

" Пробвахме по образован метод с четене на декларация, с стартиране на заявление да се явим на сесия да си кажем какво желаеме, никой не ни чува и взех решение, че това е най-правилният метод, по който да отстоим правата си ", разяснява Симон Милков обстановката в залата на общинския съвет.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се върна в залата за съвещанието откакто протестиращите напуснаха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР