Служители на австралийския университет Монаш (Мелбърн) стигнаха до заключението, че

...
Служители на австралийския университет Монаш (Мелбърн) стигнаха до заключението, че
Коментари Харесай

Посочиха ползите от алкохола за възрастни

Служители на австралийския университет Монаш (Мелбърн) стигнаха до заключението, че чаша бира или вино дневно може да защищити от сърдечно-съдови болести.

Учените са следили 18 хиляди души на 70 и повече години в Съединените щати и Австралия. Изследователите разкрили, че пиенето на пет до 10 чаши алкохол седмично води до доста по-нисък риск от гибел, породена от сърдечни проблеми.

57% от участниците в опита са дами, а 43% са мъже. Повечето от тях били към 70-годишна възраст. Експериментът е провеждан към 4,7 години. Изследователите разкрили, че умерено пиещите алкохол са в по-добро положение от своите връстници.

„ Това е диапазонът от пет до 10 общоприети питиета на седмица, където видяхме действителни изгоди за понижаване на риска от гибел, както и за сърдечно-съдови болести. Можем да кажем с огромна убеденост, че умерената консумация на алкохол не вреди на възрастните хора във връзка с сърдечно-съдовите болести и общата смъртност “, сподели пред изданието Робин Уудс, доцент в Училището по публично здраве и превантивна медицина.

Въпреки това, хората не би трябвало да употребяват резултатите от това изследване като поощрение за несъразмерна консумация на алкохол, което усилва риска от рак, сърдечни болести, деменция, инсулт и чернодробна непълнота, отбелязва източникът, представен от zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР