Служители и работници от Пристанище Варна-Запад излязоха на протест днес

...
Служители и работници от Пристанище Варна-Запад излязоха на протест днес
Коментари Харесай

Служители на Пристанище Варна-Запад протестираха срещу условията си на труд

Служители и служащи от Пристанище Варна-Запад излязоха на митинг през днешния ден против "безобразните условия на труд ".

Основните ни претенции са свързани и с погазването на трудовото законодателство, съобщи ръководителят на синдикалната конструкция на КНСБ Пенка Илиева. Тя посочи, че нарушаванията са свързани с Колективния трудов контракт /КТД/, Кодекса на труда, оценката на риска и други По думите ѝ в пристанището има КТД, само че се нарушават членове от него. Протестиращите упорстват и за нарастване на приходите, тъй като в този момент заплатите им са "безобразно ниски ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Те одобриха декларация, адресирана до премиера, транспортния и обществения министри, и президента на КНСБ, в която декларират, че извършеният през днешния ден протест е предупреждение за протестна подготвеност. В декларацията е записано, че в случай че в законовия период на предизвестието не бъдат извършени срещи за реализиране на позитивни резулати по поставените проблеми, недоволните служащи чакат водача на синдиката Пламен Димитров да поведе митинга им.

По-късно през днешния ден управлението на пристанище "Варна " ще даде конференция по тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР