Служител в специализирана фирма заблуждавал в продължение на шест години,

...
Служител в специализирана фирма заблуждавал в продължение на шест години,
Коментари Харесай

Жена плаща за охрана с години, но се оказа жестоко измамена

Служител в профилирана компания заблуждавал в продължение на шест години, че се прави защита на апартамент в Русе, като прибирал парите за дължимите такси. Така ощетил с 3008 лв. собственичката на парцела, която през това време живеела в Нидерландия, оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Жената имала жилище и през 2012 година помолила племенника си да откри компания, която да охранява парцела посредством СОТ.

Младежът посетил офис на сдружение, където се срещнал с работещ там мъж. Служителят сложил охранителна техника в жилището, за което съставил протокол и контракт.

Така до декември 2018 година племенникът плащал на подсъдимия за услугата месечна такса от 20 евро. Парите били изпращани от собственичката на жилището.

Когато дамата се завърнала в България, отишла в офиса на компанията, с цел да заплати следващата такса. Тогава схванала, че жилището й не попада измежду охраняваните обекти. Отделно, въпросният чиновник не работел във компанията от 2017 година.

Мъжът бил наказан за измамата, като получил условна присъда от 18 месеца затвор с три години изпитателен период. Наказанието е доказано от Върховния касационен съд и е дефинитивно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР