Служител в пловдивска фирма успя да събори в съда подписания

...
Служител в пловдивска фирма успя да събори в съда подписания
Коментари Харесай

Шеф сключи с подчинения си "робски" трудов договор, накрая съжали жестоко

Служител в пловдивска компания съумя да събори в съда подписания от него контракт за повишение на квалификацията, като потвърди, че с плануваните в него неустойки работодателят на процедура го закрепостява. Става дума за клаузи, които плануват, в случай че служащият не се оправи добре с образованието при неразбираеми критерии за оценка, да дължи на шефа си суми сред 6000 и 9000 лева

Човекът постъпил на работа на 3 октомври 2016 година На същата дата подписал и контракт за повишение на квалификацията с нотариална легализация на подписите. При деликатен обзор на документа открил, че съгласно една от клаузите, в случай че не покаже положителни резултати в хода на образованието, не покрие условията по тестванията или не придобие документ, работодателят ще има правото да скапе контракта неотложно.

При това ще дължи на работодателя си заплатата, която е получавал, до момента в който е бил на образование, обществените осигуровки за сметка на компанията, настрана са разноските по самия курс. Работникът решил да заведе дело, тъй като в контракта не било конкретизирано кой и по каква тъкмо система ще го прави оценка. Взел решението и тъй като пресметнал, че към датата на внасянето на исковата молба би дължал на сдружението към 9000 лева, в случай че изпадне в описаната обстановка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР