Служител от отдел Наркотици“ в ГДБОП получи високо отличие от

...
Служител от отдел Наркотици“ в ГДБОП получи високо отличие от
Коментари Харесай

Служител от отдел „Наркотици“ в ГДБОП с високо отличие от Кралство Испания

Служител от отдел „ Наркотици “ в ГДБОП получи високо отличие от Кралство Испания . ​Още 12 управителни чиновници от структурите на Министерство на вътрешните работи бяха удостоени с грамоти, оповестиха от силовото ведомство. 

В обръщението си към отличените чиновници посланикът на Кралство Испания, Н. Пр. Алехандро Поланко Мата оцени високо постигнатото институционално и оперативно съдействие в региона на вътрешните работи . По думите му единственият инструмент за противопоставяне на изменящите се в геополитическите граници незаконни схеми е бързият продан на информация и построяването на надеждни и работещи връзки сред оперативните структури.

Посланикът поздрави българското Министерство на вътрешните работи за отличната работа по присъединението на България в Шенген , което беше приоритет на Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Коментира, че в неотдавнашен диалог с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, основен комисар Живко Коцев, двете страни са се обединили към концепцията през актуалната година това взаимоотношение да бъде доразвито и да обхване нови области на експертен продан и положителни практики като например ръководство на огромни обществени събития и повишение на пътната сигурност . Друг аспект на съдействието е поетият ангажимент за шерване на опит в битката с незаконната миграция , донесъл доста триумфи на Испания.

Главен комисар Живко Коцев благодари на дипломат Поланко за високата оценка за съдействието и за семейството на церемонията по награждаване. Отправи поздравления за сполучливо приключилото Испанско председателство на Съвета на Европейски Съюз и за неуморната работа до последния миг , с помощта на която беше реализирано присъединението към Шенген . Подчерта, че триумфите в дългогодишното съдействие са факт с помощта на построяването на директни контакти и взаимно доверие . Поздрави Националната полиция на Кралство Испания по случай 200-годишнината от нейното учредяване. Обръщайки се към наградените чиновници, акцентира, че оценките са самопризнание за добре свършената работа, само че и подтик съдействието да продължи и да бъде надграждано.

Христо Донов, чиновник в отдел „ Наркотици “ на ГДБОП, беше отличен с ордена на испанската Национална полиция Бял кръст за заслуги в полицейската активност . Той благодари за високата чест и акцентира, че премията е заслуга на целия екип на отдела.

Хуан Пабло Иглесиас, аташе по вътрешни работи към посолството на Испания, се обърна към всеки от присъстващите, с цел да благодари за съдействието по разнообразни посоки на взаимната работа. По негово предложение дванадесет управителни чиновници от структурите на Министерство на вътрешните работи, както и аташетата по вътрешни работи на Гърция и Румъния, бяха удостоени с почетни грамоти , връчени от основен комисар Коцев и дипломат Поланко.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР