Служител от Кремъл, участващ в това, което международни прокурори наричат

...
Служител от Кремъл, участващ в това, което международни прокурори наричат
Коментари Харесай

Ройтерс: Съветник на Кремъл, водещ украински деца в Русия, имал връзка с движения, проповядващи неонацизъм и превъзходството на бялата раса

Служител от Кремъл, участващ в това, което интернационалните прокурори назовават незаконна депортация на украински деца в Русия, е взел участие през юношеските си години в онлайн придвижвания, проповядващи неонацизъм и превъзходството на бялата раса, съобщи Ройтерс, като се базира на свое следствие, оповестява Българска телеграфна агенция.

Материали, оповестени от Алексей Петров сред 2011 година и 2014 година, към момента са били забележими на неговия профил в обществените медии до края на юли тази година, когато той изтрил някои клипове, отменил абонамента си към две крайнодесни онлайн групи и лимитирал достъпа до един от профилите си.

Петров е 27-годишен консултант в канцеларията на Мария Лвова-Белова – съветския комисар по правата на децата. През март Международният углавен съд издаде заповеди за арест на Лвова-Белова и съветския президент Владимир Путин по обвинявания, че са направили военни закононарушения, като принудително са депортирали стотици деца от Украйна и са ги отвели в Русия. Лвова-Белова отхвърля да е направила военни закононарушения. Тя твърди, че уязвими деца са били отведени в Русия, с цел да бъдат защитени от принуждение и предпазени от управлението в Украйна, което тя разказва като " фашисти, разрешили на вируса на нацизма " да се завърне.

Агенция Ройтерс разкрила, че когато бил на възраст сред 16 и 19 години Петров направил минимум три изявления в обществени медии, в които се съдържали клипове, изображения или известия от съветска крайнодясна организация, която проповядва върховенството на бялата раса, както и три изображения и лозунги, асоциирани с неонацизъм.

В потребителското име на Петров в " Скайп " (Skype) има отпратка към изповядващата върховенството на бялата раса организация " Вотанюгенд " (Wotanjugend), а в профила му в " Инстаграм " (Instagram) има кодирани препратки към Адолф Хитлер, показва още Ройтерс. Потребителското име на Петров в " Инстраграм " (Instagram) е било " fanat1k8814 ". Числата 88 са постоянно употребявани от неонацистите, защото осмата писмен знак в британската писменост е " H " и това служи за отпратка към лозунга " Heil Hitler " (Хайл Хитлер). Числото 14 пък се свързва в крайнодесните кръгове с неонацистки девиз.

Въпреки че Петров е разгласил наличие, произхождащо от или обвързвано с изповядващи върховенството на бялата раса крайнодесни групи, той не е изразил очевидна поддръжка за тях в нито една от изявленията, видени от Ройтерс.

В свое изказване, в което дава отговор на питане за коментар на Ройтерс, Петров споделя: " Недвусмислено, в никакъв случай не съм имал и нямам никакви връзки с неонацистки организации. Никога не съм членувал и не съм не съм имал профили в обществените мрежи, свързани или отнасящи се до нацистки организации ". Той прибавя, че за него е невероятно да си спомни какво е препубликувал преди години, а от този момент групите в обществените мрежи може да са трансформирали имената си, дейностите си и ориентацията си.

Администратор за на онлайн общността " Вотанюгенд " е декларирал пред Ройтерс, че не познава Петров и че е малко евентуално той в миналото да е бил член на общността. Администраторът е добавил, че групата изповядва десен мироглед и доста от нейните членове и почитатели поддържат Украйна във войната ѝ против Русия, тъй като желаят да отстранен съветската страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР