Служител от администрацията на губернатора на София, Митко Михайлов, разкрива,

...
Служител от администрацията на губернатора на София, Митко Михайлов, разкрива,
Коментари Харесай

Изненада: Губернаторите правят списъци с държавни имоти, започва дива разпродажба

Служител от администрацията на губернатора на София, Митко Михайлов, разкрива, че регионалните шефове са получили съответни указания да сформират обстоен лист на всички парцели, които попадат под обществената държавна благосъстоятелност и се намират в тяхната пълномощия. Задачата им е да ги прегледат и документират в границите на едноседмичен период с сякаш за да бъдат привличане на нови вложения.

Въпреки че формалната цел е обвързвана с привличане на вложители и усъвършенстване на изгодите от обществената благосъстоятелност, има опасения по отношение на същинските планове зад тази самодейност. Запознат източник разкрива, че евентуално същинската цел е да се дават финансови изгоди на околните до новата власт предприемачи. По тази скица, парцелите биха могли да бъдат продадени на тези персони за алегорични суми, след което те биха могли да ги употребяват в личен интерес или даже да ги препродават с облага на трети страни.

Този евентуален сюжет води до отвращение и съмнение, защото основава усещането, че продажбата на обществена благосъстоятелност ще бъде употребена за персонална полза на някои близки до властта лица, вместо да служи на публичния интерес и икономическото развиване. Запознат с инструкцията показва съществено отрицание и отчаяние от вероятната корист, която може да се породи.

Има сериозна нужда от бистрота и отчетност в процеса на сформиране на описите с парцели и при всяка възможна продажба на обществена благосъстоятелност, с цел да се подсигурява почтеност и съблюдаване на ползите на обществото като цяло. Това е от значително значение за поддържането на доверие в институциите, считат хората.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Губернатори областни управители разпродажба държавни имоти инструкция Митко Михайлов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР