Служител на сектор БОП-Благоевград осъди прокуратурата на 20 хил. лв.

...
Служител на сектор БОП-Благоевград осъди прокуратурата на 20 хил. лв.
Коментари Харесай

Антимафиот от Благоевград осъди прокуратурата на 20 000 лв. за незаконно обвинение

Служител на бранш БОП-Благоевград осъди прокуратурата на 20 хиляди лева обезщетение за нанесени морални вреди от нелегално повдигнато обвиняване.
Петър Кънев е подал искова молба до Окръжния съд в Благоевград за 150 хиляди лева, само че магистратите постановиха той да получи 20 хиляди

През 2016 година антимафиотът Кънев бе задържан дружно с сътрудника си служителя на реда Стефан Филипов и сводника Мартин Филипов при акция против проституцията в града.

На Кънев бе повдигнато обвиняване, че в качеството си на полицейски орган - " шпионин " IV степен в бранш БОП е спомогнал на Мартин Филипов да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене за сводничество и да остане ненаказан, като убедил жена да отдръпна тъжба, подадена от нея в полицията против Филипов.

Служителят на БОП прекара 35 дни в ареста и бе освободен под парична гаранция, уволнен бе и от работа. По делото бе дефинитивно оневинен с влезнала в действие присъда на 14 декември 2019 година

В желае си против прокуратурата твърди, че карцерът, повдигането на обвиняването и последвалото правосъдно дело се отразили неподходящо, както на неговия живот, по този начин и на брачната половинка, децата му и неговите близки. Изпитвал стрес и терзание, безпокоял се, че може да бъде наказан за закононарушение, което не е направил. Принуден бил да потвърждава своята непорочност, че обвиняването, за което е предаден на съд, е безпочвено и не почива на никакви доказателства. Поставен бил в неспособност да работи и обезпечава средства за прехрана на фамилията си, което разчитало само на приходите на брачната половинка му. Направена била проверка от Национална агенция за приходите на него и жена му.

Съдът одобри, че фактически престоят в ареста и воденото наказателно произвеждане са нанесли неимуществени вреди на антимафиота и дефинира сумата от 20 хиляди лева като задоволително обезщетение. Решението на Окръжния съд в Благоевград не е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР