Служител на промишлено предприятие е убит, а други трима са

...
Служител на промишлено предприятие е убит, а други трима са
Коментари Харесай

Един загинал и трима ранени при руски ракетен удар в Харков

Служител на промишлено дружество е погубен, а други трима са ранени вследствие на съветски ракетен удар по Харков, оповестиха Укринформ и Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11171
" Според данните от следствието, на 16 юли към 18:50 ч. врагът е нанесъл ракетен удар по територията на промишлено дружество в Основански регион на град Харков. По предварителни данни две ракети С-300 са били изстреляни от територията на съветската Белгородска област. Засега е известно за един погубен и трима ранени, всички те са чиновници на промишленото дружество. Данните се ревизират ", заяви в Телеграм пресслужбата на Харковската регионална прокуратура. Следствената група събира материални доказателства и документира последствията от нападението. Започнато е досъдебно произвеждане за нарушение на законите и обичаите на войната, съчетано с преднамерено ликвидиране.

Както бе обявено, нощес в Харков прозвучаха две детонации. Кметът на града Игор Терехов заяви вследствие на съветския обстрел в Основянски регион са ранени седем души и е избухнал пожар, написа Българска телеграфна агенция.

През септември Украйна си възвърна огромна част от източната част на Харковска област, като съветските сили към този момент окупират единствено дребна линия земя там, напомня Ройтерс.

Сраженията в Източна Украйна " ненапълно са се засилили ", като украинските и съветските сили се сблъскват в най-малко три региона на източния фронт, съобщи през вчерашния ден почитан представител на украинските сили за защита. Отделно от това украинските военни показаха, че са поели контрола над част от югоизточно село в Донецка област, покрай група дребни обитаеми места, които Украйна си върна през юни.

" Противникът направи несполучлив опит да си върне изгубените позиции в северната част на Старомайорско ", съобщи генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в постоянна актуализация. 

Това беше първото публично самопризнание за прогрес в селото, откогато Украйна стартира контраатака през юни, целяща да възвръщане на окупираните територии и вдишване на самодейността. Заместник-министърката на защитата Ханна Маляр заяви в Телеграм, че съветските сили нанасят удари по посока на Купянск в Харковска област в продължение на два поредни дни.

" Ние сме в отбранителна позиция ", написа тя. " Водят се яростни сражения. Позициите на двете страни се трансформират динамично по няколко пъти дневно ".

Маляр добави, че двете армии се блъскат една друга към опустошения град Бахмут, само че че украинските сили " последователно се придвижват напред " по южния му фланг.  Тя добави, че войските на Киев отблъскват и съветските офанзиви край Авдиевка. Говорител на южното командване на армията съобщи в настрана изказване в неделя, че украинските сили са напреднали с повече от километър в част от южния фронт.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР