Служител на по-ниски нива е бил установен от специалните служби

...
Служител на по-ниски нива е бил установен от специалните служби
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Вътрешен министър на Борисов е бил на заплата при доста известен наркотрафикант

" Служител на по-ниски равнища е бил открит от специфичните служби в нерегламентирани контакти с много прочут наркотрафикант. Събрани са материали, съгласно които той е получавал заплата от този него, с цел да му прави услуги. По-късно този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи по времето на Борисов. В момента не мога да ви кажа името на този министър, както и на наркотрафиканта. Но материалите са в Министерство на вътрешните работи, срещнах се с тях персонално - и скоро ще съобщим повече информация ".

Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков в " Лице в лице " по bTV.

Той добави, че материалите на познавач службите не са били разкрити, макар че е изминал периода за отбрана на информацията и е трябвало те да бъдат обществени. Как чакаме да борим престъпността освен това състояние, попита още Рашков. Той описа и за сигналите за пазаруване на гласове, които е получил. 

" За огромно страдание има доста сигнали за пазаруване за гласове, както беше и на предходните избори. Тези сигнали са основно за опити за пазаруване на гласове от две съществени политически партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Питате за какво? Отговорът е обикновен - там са съсредоточени големи финансови запаси с друг генезис. Започнали сме следствие по отношение на дейностите на тези политически партии. Заплахите са разнородни ", сподели още Рашков.

" На предходните избори общото мнение е, че престъпният избор у нас е свален с 30% . Ние в Министерство на вътрешните работи сме уверени, че това не е целият размер престъпни прояви. Неслучайно рецензиите, които проучихме след 11 юли, идваха от тези две партии, тъй като там органите на Министерство на вътрешните работи оказаха най-силно въздействие ", съобщи вътрешният министър. Той разяснява и основния прокурор Иван Гешев.

" Нашият основен прокурор е артикул на политическата власт. Нека не забравяме до каква степен стигна прокуратурата в разкриването на тези подиуми с пачките и кюлчетата. Сега има данни за закононарушения, които миришат на асфалт. Да сте чули да са подхванати някакви дейности сега? Прокуратурата нищо не е направила, тъй като там би засегнала ползите на някогашните ръководещи ", акцентира Бойко Рашков. И добави, че от началото на годината собственик на огромна пътна компания е превел в ОАЕ 21 милиона лв. , като това не е бил индивидуален случай, а визира и други участници в градежа на пътни сектори. Рашков сподели още, че напълно скоро ще разкрие още информация за случая. 

Той изясни, че възможни обвинявания за това, че работи в интерес на акцията на Румен Радев за президент са безпочвени и не приказват добре за политиците, които са създатели на сходни изявления. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР