Служител на пловдивската полиция забрави, че е под пагон и

...
Служител на пловдивската полиция забрави, че е под пагон и
Коментари Харесай

В Кършияка: Катаджия мина с колата си през тротоар, градинка и краката на работник

Служител на пловдивската полиция не помни, че е " под пагон " и влезе в ролята на махленски уличник, преминавайки през тротоар и зелена повърхност. Ситуацията, за която оповестиха очевидци, се е разиграла на ул. „ Полк. Бонев” в Кършияка, която сега е затворена заради ремонт. Полицаят бил с персоналната си кола, като се опитал да мине по улицата макар забранителните знаци. След като не съумял, дал обратно и минал през краката на един от строителните служащи. За щастие- без да го рани съществено.

Възмутени от случилото потърпевшите служащи от компания „ Пътинжинеринг” се свързаха с TrafficNews , с цел да опишат за полицейския произвол. Светослав Лулов, който е един от работещите, опитал се да спре униформения да мине през тротоара твърди, че служителят на реда е бил нападателен и под напрежение.

Полицейският чиновник настоятелно е желал да влезе в улицата, като е повтарял, че е служител на реда и може да минава откъдето изиска.

„ Както си работим и един автомобил потегли да влиза в улицата, която видно е затворена изцяло за асфалтиране. Шофьорът видя огромните машини и че няма по какъв начин да мине от тях, само че макар предизвестията ни да спре и да не минава, той потегли с автомобила през тротоара и зелените площи, даже има и следи”, описа Лулов.

Когато Светослав и сътрудниците му се пробвали да го спрат, водачът декларирал: " Аз съм служител на реда и мога да минават откъдето си желая! " Според служащите, мъжът е носел тениска, на която пишело „ ПОЛИЦИЯ”, като е имал и оръжие на кръста.

„ Казахме му -махнете се от тук, а той стана нападателен. Започнахме да го снимаме, а той си затвори прозорците и когато даде обратно мина през краката на сътрудника, явно по-късно избяга към Трето районно, тъй като след това се върна с патрулка с сътрудниците му, с цел да изкара нас отговорни. Щял да ни написа акт от 500 лв., че сме затворили непозволено улицата, а не е по този начин. Такива нелепости говореше”, добави служащият.

Служителите от Трето районно поискали документите на служащите, а постадалият бил отведен за разпит в районното.

„ Каза, че и нас щял да води там, документално да сме разкажели какво е се е случило”, сподели Светослав Лулов.

На мястото е имало две момчета, които са от София. Те също потвърдиха за случилото се и са били записани, като очевидци от патрула дошъл на място.

Репортер на TrafficNews се свърза с пресцентъра на Областната дирекция на полицията. От там потвърдиха информацията за случая и оповестиха, че е разпоредена инспекция за изясняване на случая.

Според източници на Trafficnews, служителят който е бил зад кормилото на хондата, е контрольор Йордан Крачев от КАТ.

Очаквайте продължение!





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР