Служител на Министерството на икономиката е обвинен за измама, съобщи

...
Служител на Министерството на икономиката е обвинен за измама, съобщи
Коментари Харесай

Чиновник от Министерството на икономиката е задържан за измама

Служител на Министерството на стопанската система е упрекнат за машинация, заяви пресцентърът на прокуратурата. Държавният чиновник и негов съизвършител са арестувани при след акция на профилираното звено " Антикорупция ", извършена през днешния ден под управлението на ДАНС.

Акцията е по сигнал от началото на октомври на министъра на стопанската система. В хода на следствието досега е открито, че служителят на Министерството на стопанската система и негов съизвършител са възбудили и поддържали подвеждане у разнообразни жители - кандидат-бенефициенти по процедура " Енергийна успеваемост ", че са в положение да им спомагат показаните от тях планове да получат оптимално безплатно финансиране против % от сумата.

Единият арестуван е младши помощник от Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " при Министерството на стопанската система. Съучастникът му се представял пред кандидат-бенефициентите за длъжностно лице от министерството. Той е осъждан неведнъж, включително и за закононарушения срещу собствеността, показва държавното обвиняване.

Двамата са арестувани за период до 72 часа и са им повдигнати обвинявания за машинация в съучастничество.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР